Kultura     | 30.10.2020. 09:42 |

Narodna knjižnica Mostar obilježava Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Narodna knjižnica Mostar obilježava danas, 30. listopada Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama pod sloganom "Knjižnica bez zidova", a cilj obilježavanja je podsjetiti društvo na važnost i značaj knjižnica u izgradnji društva znanja.

Tim povodom Narodna knjižnica Mostar organizirala je natječaj za svoje korisnike.

"Zadatak je bio snimiti kratki video uradak ili poslati fotografiju iz knjižnice u kojem će korisnici pokazati druženje s knjigom i književnosti. U videu mogu predstaviti svoje omiljene knjige i slikovnice ili odrecitirati najdraže stihove. Ideja je mnogo, a mašta nema granica. S ciljem poticanja čitanja i stjecanja navike posjete, u Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar 'naraslo' je i načitano stablo. Među njegovim krošnjama svi mali korisnici mogu 'ubrati' knjigu i uživati u tekstovima", navodi se u priopćenju iz Narodne knjižnice Mostar.

Također istču kako je ovaj dan još jedna sjajna prigoda da se podsjetimo na sve dobrobiti koje pružaju knjižnice, posebno u djetinjstvu i procesu obrazovanja.

"Narodne knjižnice su lokalna kulturna i obrazovna informacijska središta. Kao svojevrsni multimedijalni centri svojih lokalnih zajednica, narodne knjižnice su interaktivna, kreativna i poticajna sredina za razvoj pismenosti – čitanja, pisanja, jezika i govora. Kao informacijska i informatička središta imaju veliku ulogu u opismenjavanju svojih korisnika", stoji u priopćenju.

Brojne knjižnice će, iako ove godine u nešto izmijenjenim okolnostima zbog pandemije, na razne načine fizički ili putem online platforme ponuditi korisnicima razne programe i aktivnosti, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana