Stranačke aktivnosti     | 29.10.2020. 21:19 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Kandidat “Četvorke” za načelnika Novog Grada Adnan Delić na briefingu Vijeća Evrope o izborima sa bh. političarima

U petak, 30.10.2020. godine, Vijeće Evrope, tačnije Kongres lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću imat će online sastanak članova delegacije sa bh. političarima na temu lokalnih izbora koji će se održati u novembru. 

Na sastanak, koji će prema agendi okupiti ambasadore u BiH zemalja poput Velike Britanije, Nj.E. Matthew Field, Slovenije Nj.E. Zorica Bukinac, SAD NJ.E. Eric Nelson i Nizozemske, Nj.E. Reinout Caspar Vos, šefa misije OSCE-a Nj.E. Kathleen Kavalec te Šefa delegacije EU u BiH Nj.E. Johann Sattler, pozvani su i malobrojni bh. političari koji će biti predmetom polusatnih ispitivanja od strane predstavnika Vijeća Evrope. 

Među bh. političarima koji su pozvani nalaze se Marinko Čavara, šef bh. delegacije za Vijeće Evrope te predsjednik FBiH, Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke (SNSD), Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle (SDP), Sejfudin Tokić, kandidat za načelnika Općine Centar (Bošnjački pokret), Renato Pejak, gradonačelnik Kreševa (HDZ) te Adnan Delić, kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo. 

Ova regionalno sveobuhvatna, ipak, malobrojna lista, broji već poznata imena bh. političke scene i jedno novo, koji se, za ovako važan poziv nametnuo drukčijim pristupom javnog predstavljanja i kampanjom koja je usmjerena isključivo na plan i program a ne na oponente. 

Radi se o Adnanu Deliću, kandidatu za načelnika Općine Novi Grad koji je kao kandidat podržan od strane četiri stranke (NiP, Naša stranka, SDP i NBL) što ga samim ujedinjenjem ove četiri struje čini drukčijim. 

Njegova kampanja je do sada u medijima i među građanima prepoznata kao afirmativna, što je prema riječima predstavnika Vijeća Evrope u BiH bio jedan od najvažnijih razloga odabira Delića kao sagovornika. 

Predstavnici Vijeća Evrope, sastanak sa predstavnicima Centralne izborne komisije, zatim bh NVO organizacijama te medijskim kućama i asocijacijama novinara koje djeluju na području entiteta i cijele države imaju već danas. ( misli se na 29.10.2020 )

Inače, na poziv vlasti BiH,  Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, ove godine nadgleda lokalne izbore u BiH koji su zakazani 15. novembra.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta