Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 15:56 |

Tadić: Nastaviti rad na realizaciji prioriteta definiranih u okviru preporuka EK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić održala je sastanak kolegija odjela II i III Tužiteljstva.

Pozvala je na dodatne napore i angažman tužitelja i osoblja, Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam i Općeg odjela III, sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata uprkos ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama prouzrokovanim pandemijom Covid-19.  

Razgovarano je o planu rada i realizaciji aktivnosti do kraja 2020. godine, kao i angažmanu na prevazilaženju problema i održavanju radnih procesa uslijed poteškoća prouzročenih pandemijom.

Glavna tužiteljica istakla je da je potrebno nastaviti intenzivan rad u svim odsjecima u ovim tužiteljskim odjelima, a također istaknuto je da navedeni odjeli rade na realizaciji prioriteta definiranih u okviru preporuka Evropske komisije (EK) i procesa evropskih integracija, a koji se odnose na borbu protiv korupcije visoke razine, trgovine ljudima, kao i predmetima za izborne prijevare i povrede izbornog procesa. 

Tužitelji tih odjela sudjeluju i u većem broju međunarodnih operacija sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, EU i svijeta, te su aktivni u zajedničkim istražnim timovima, koji okupljaju predstavnike više institucija i agencija, a čije je djelovanje prilagođeno novonastalim uvjetima, uzrokovanim pandemijom korona virusa. 

Također, tužitelji spomenutih odjela rade na većem broju predmeta, tako da će se na kraju godine moći zaokružiti rezultati rada ovih odjela kao i Tužiteljstva u cjelini, saopćeno je iz državnog tužiteljstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta