Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 15:47 |

Tegeltija- Sakamoto: Iskoristiti potencijal za unapređenje ekonomske saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu, u oproštajnu posjetu, ambasadora Japana u BiH Hidejukija Sakamota. Tokom sastanka konstatovano je da su odnosi BiH i Japana izuzetno dobri i prijateljski, ali da treba uložiti dodatne napore kako bi se iskoristio potencijal za unapređenje ekonomske saradnje.

Istaknuto je da Japan, sa svojih 127 miliona stanovnika, predstavlja visoko potencijalno tržište za izvoz robe, te je potrebno organizovano unaprijediti promociju izvoznih i investicionih mogućnosti BiH - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je protekli period obilježila kriza nezapamćenih razmjera izazvana pandemijom Kovida - 19, te da su sve aktivnosti institucija u BiH i svijetu usmjerene na ublažavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica.

Poželio je uspjeh Vladi i narodu Japana u prevladavanju krize, te izrazio nadu da će Olimpijske igre, čije je održavanje pomjereno zbog pandemije, biti uspješno održane naredne godine.

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zahvalnost Japanu na aktivnom učešću u obnovi BiH, a ambasadoru Sakamotu na ostvarenom stepenu saradnje tokom njegovog mandata u BiH, realiziranim projektima i podršci, poželjevši mu mnogo uspjeha u budućim angažmanima i profesionalnoj karijeri - navodi se u saopćenju.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana