Ekonomija     | 29.10.2020. 15:33 |

EduIS postao digitalna podrška obrazovnom sistemu OŠ Nikola Tesla u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 29. oktobra (FENA) - Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Osnovne škole Nikola Tesla iz Banje Luke i kompanije LANACO, o korišćenju EduIS softvera za podršku obrazovanju, potpisan je danas u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci.

Zahvaljujući toj saradnji, učenicima Osnovne škole Nikola Tesla bit će pruženo tehnološko okruženje kakvo zaslužuju na putu njihovog obrazovanja, a roditeljima praćenje nastavnih aktivnosti i sadržaja u bilo kom momentu, uz pomoć računara, tableta ili mobilnog telefona.

Direktorica Osnovne škole Nikola Tesla Danijela Risović navela je da već samo ime škole govori o tome da je jedan od njihovih ciljeva inovativnost u pristupu radu i poseban fokus na predmete iz STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

- Zato je uspostavljanje saradnje sa kompanijom LANACO logičan korak u razvoju naše škole. Osnovna škola Nikola Tesla je od ovog septembra prvi put otvorila vrata učenicima i od prvog dana je LANACO bio uz nas. Nadam se da će se naša saradnja i dalje razvijati u mnogim pravcima, od korištenja EduIS-a, pa sve do organizovanja razgovora i radionica sa LANACO-vim stručnjacima iz STEM oblasti - poručila je Risović.

EduIS predstavlja savremeno softversko rješenje za jednostavno, efikasno i sigurno praćenje procesa obrazovanja, u kome su objedinjeni učenici, nastavnici, roditelji, uprava škole i stručni saradnici.

Jednostavan korisnički interfejs i veliki niz različitih funkcionalnosti čine ga drugačijim od ostalih, zbog čega je velikom brzinom stekao široku primjenu kod učenika, nastavnika i roditelja širom svijeta.

Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO Dragan Ninić izjavio je da tokom ovih izazovnih vremena LANACO pruža digitalnu podršku učesnicima obrazovnog sistema da se na što jednostavniji način okrenu primjeni savremenih tehnologija i inovativnim rješenjima.

- Potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa ovom osnovnom školom mi zajedničkim snagama nastavljamo da gradimo siguran put podrške učenicima, njihovim roditeljima ili starateljima, nastavnicima, ali i svim drugim učesnicima obrazovnog procesa - dodao je Ninić.

U sklopu EduIS elektronskog dnevnika integrisan je Office 365 paket koji omogućava korišćenje brojnih aplikacija za podizanje nastavnog procesa na viši nivo, saopćeno je iz kompanije LANACO.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana