Bosna i Hercegovina

Ministrica Gudeljević dobila počasnu člansku kartu NUB BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Narodna i univerzitetska biblioteka BIH danas je akademijom obilježila 75 godina rada i postojanja,a tom prilimok uručene su i počasne članske karte NUB-a. Jednu od počasnih članskih kartica dobila je i ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević. 

U govoru posvećenom ovom jubileju NUB-a je, između ostalog, istaknuto da i "pored svih pravnih i financijskih problema koje opterećuju normalan rad ove važne kulturne ustanove, Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH uspješno odgovara svojim temeljnim zadaćama, ali i predstavlja Bosnu i Hercegovinu u različitim europskim i svjetskim bibliotečno-informacijskim asocijacijama sukladno s najvišim standardima u oblasti bibliotekarstva“.

Naglašeno je i uvjerenje da će svaki naredni jubilej NUB dočekati u znatno povoljnijem radnom i poslovnom okružju, da će status Narodne univerzitetske biblioteke biti riješen i da će konačno moći ići u korak sa svim ostalim nacionalnim bibliotekama kroz život knjiga, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) L.A.