Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 15:16 |

Pionirska dolina planira tokom zime organizirati bogat sadržaj za djecu i mlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - U Pionirskoj dolini i zoo vrtu od nedjelje počinje zimski režim rada, ali umjesto životinja na zimski počinak otići će pojedini rekviziti koji na mrazu i po snijegu ne mogu voziti vesele družine mališana.

Tokom tog perioda popravit će se ili zamijeniti novim izlizane točkove, gume, tračnice, mreže kako bi spremni bili za nove proljetne zabave i avanture.

Adrenalin park kao najmlađi sadržaj u ovom rekreativnom centru neće ni tokom zime zatvarati svoja vrata, jer je prava atrakcija za veliki broj djece koja dođu na adrenalinske pustolovine, posebno poslije online nastave ili tokom vikenda.

Ovaj trostruki sadržaj u svojih 2.500 kvadrata prostora tokom narednih mjeseci mogao bi ponuditi i neke druge vrste igara i druženja.

- Ideja je da tokom decembarskih praznika u istom vas možda dočekaju brojna novogodišnja iznenađenja, glumci, likovi iz crtića, zabave s podjelom paketića, drvene kočije, irvasi – najavljuju iz KJKP Park Sarajevo – Za ljepši grad.

Naime dok zoološki dio s prvim danima novembra počinje zimsku brigu o životinjama, u rekreativnom dijelu se zahuktava realizacija ideje o organizaciji vrlo zanimljivog projekat. Plan je 'obojiti' zimu u Pionirskoj dolini najljepšim dječijim bojama i u zadnjim sedmicama ove i prvim naredne godine prirediti pravu zimsku čaroliju za sve mališane s mnogo zanimljivih sadržaja i prilika za zimske sportove i druženja.

- Pionirska dolina možda je baš tokom korone jedinstveno, najbliže prirodno okruženje u centru grada, koje veličinom svog prostora od devet hektara, ograđeno i bezbijedno omogućava poštivanje i provedbu svih epidemioloških mjera - poručuju iz Parka.

S druge strane ambijent je dovoljno udaljen od gradske buke i gužve, s mnogo stabala i zelenila.

Također, Pionirska dolina pristupačna je i po cijenama, koje nisu mijenjane već godinama, pa ni sada u vrijeme ekonomskih poteškoća u našoj zemlji izazvanih koronavirusom.

Najavljuju da će uskoro na ulaznoj kapiji biti instaliran i tunel za dezinfekciju, a obaveza svih posjetilaca je odgovornost i pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka u KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo