Servisne informacije     | 29.10.2020. 14:02 |

BIHAMK - Radovi na više lokacija, apel vozačima da poštuju saobraćajne propise

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 08.00 do 18.00 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Srebrenik-Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji kolovoza izvode se na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca). Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom-naizmjenično. U cilju smanjenja gužve pozivaju  se vozači da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Šešlije-Modriča i Rogatica-Ustipraća.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta