Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Skidanjem maske na raport Milorada Dodika na jučerašnjem skupu, ministar i epidemilolog Alen Šeranić je bacio pod noge i resor kojim upravlja i svoj sopstveni integritet. Ako hoćete da vas drugi poštuju najbolje bi bilo da poštujete sami sebe i svoju struku. Mladi ministar očigledno ne poštuje ni jedno ni drugo - istakao je Slobodan Stanić, šef Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke.

„Šeranić je ponizio i struku i sopstveni integritet ljekara i ministra skidanjem maske na nagovor srpskog člana Predsjedništva BiH. Dobro je što se sve desilo pred očima javnosti jer je postalo jasno ko donosi sve odluke u kriznom štabu i koliko se struka tu poštuje i uvažava“ – naglasio je Stanić.

Stanić kaže da je jučerašnja predstava za javnost u Banja Luci nastavak humoreske u koju se pretvorio Republički krizni štab.

„Ljudi koji sjede u kriznom štabu ne bave se svojim poslom već slijepo slušaju direktive srpskog člana Predsjedništva BiH koji je izgleda i epidemiolog i pedagog i farmaceut. Očekujemo ga uskoro i u kulinarskim emisijama kao nutricionistu jer će i u ručak početi da nam se miješa“ – kazao je Stanić  i poručio:

„Kakva je zbunjujuća poruka poslata građanima koji bivaju kažnjeni sa 100 KM ako ne nose maske na otvorenom, time što je resorni ministar skinuo masku u zatvorenom prostoru“?

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.