Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 12:56 |

Isplaćena još jedna rata boračkih stipendija, u utorak konkurs za narednu godinu

FENA Saopćenje

ZENICA, 29. oktobra (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) doznačila je nadležnim gradskim i općinskim službama sredstva za isplatu sedme, pretposljednje rate stipendija za 2.249 studenata iz boračke populacije za studijsku 2019/2020. godinu u iznosu od 309.750 KM.

Korisnici stipendija su redovni i samofinansirajući studenti prvog i drugog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja.

U Budžetu ZDK za 2020. godinu za ovu namjenu osigurana su dosad najveća sredstva u iznosu od 2.478.000 KM, a drugu godinu zaredom, stipendije su dobili svi studenti koji su aplicirali na konkurs Ministarstva za boračka pitanja i koji su ispunjavali formalno-pravne uslove.

Visina stipendije za prvu godinu je 800 KM, dok za drugu i ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog studijskog ciklusa, stipendija iznosi 1.200 KM.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković izrazio je zadovoljstvo što je Vlada ZDK na kraju mjeseca uspjela osigurati sredstva za isplatu sedme od osam rata, uprkos otežanom finansijskom poslovanju kao posljedice globalne pandemije.

Najavio je da će Ministarstvo za boračka pitanja 3. novembra ove godine raspisati konkurs za dodjelu stipendija za djecu branilaca za studijsku 2020/2021. godinu, koji će biti objavljen u Dnevnom avazu, Našoj riječi i web stranice www.zdk.ba, saopćila je Press služba ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!