Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 08:43 |

Pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli tijelo nestalog policajca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - U šumi iznad sela Garačići kod Bugojna, pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli su sinoć tijelo nestalog policajca Senijada Lakače, saopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja BiH.

Šezdeset i dva gorska spašavatelja iz 12 stanica GSS-a iz BiH obučena za izvođenje kompleksnih operacija potrage i spašavanja pridružili su se jučer akciji koja pokrenuta za nestalim sudskim policajcem Senijadom Lakačom (46) iz Bugojna.

U akciji je uz gorske spašavatelje bilo angažirano i 25 pripadnika Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, policijskih službenika PU i PS Bugojno, kao i mještana i članova porodice.

Nestanak Senijada Lakače prijavljen je 27. oktobra u 17.40 sati. Lakača je zadnji put viđen prekjučer oko 13.00 sati na lokalitetu Garačići nedaleko od njegovog mjesta stanovanja.

Tijelo nestalog Senijada pronađeno je sinoć u 21.00 sat. Na mjestu pronalaska su policijski službenici koji obavljaju uviđaj nakon kojega će pripadnici GSS Bugojno evakuirati tijelo iz teško pristupačnog područja, navodi se u saopćenju. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo