Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Kandidatkinja SDS ima plan i prave ljude za oporavak Vlasenice


„SDS je na ovim lokalnim izborima kandidovao najveći broj žena do sada i to će i ubuduće biti politika naše stranke. Danijela Đukić je obrazovana, mlada i ambiciozna, svi mi vjerujemo u njen program i ekipu koju je okupila“, rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović danas na predstavljanju kandidata za načelnika i odborničke liste SDS Vlasenica.

On je naglasio da SDS Vlasenica ima odličnu odborničku listu i da su na njoj ljudi u kojima će buduća načelnica imati kvalitetne saradnike za realizovanje politike oporavka i razvoja ove opštine.

"Za protekle četiri godine SNSD-ove vlasti Vlasenica je izgubila stotine građana koji su se razišli širom svijeta za boljim životom" kazao je Šarović i dodao da je i ono malo privrede što je bilo ovdje sada uništeno i ne radi, te da je ovom gradu dobro samo malom broju ljudi.

"Većina stanovnika Vlasenice su nezadovoljni, oni traže promjene, a nova načelnica i SDS, skupa sa ostalim partnerima, preuzeće odgovornost nakon novembra i zaustaviti njeno propadanje" kazao je predsjednik Šarović i pozvao građane da glasaju za SDS-ovu načelnicu i odbornike, prvenstveno radi sebe i svoje budućnosti.

Đukić: Poboljšaću kvalitet života stanovnika Vlasenice i zaustaviti odliv stanovništva

"Već smo definisali sve najznačajnije probleme u opštini Vlasenica i imamo prijedloge kako ih treba rješavati" kazala je kandidat SDS za načelnika Vlasenice Danijela Đukić

Ona je navela da kompletne porodice odlaze iz Vlasenice, najvjerovatnije sa namjerom da se nikada više ne vrate.

"Nemaju posla, loši su uslovi za život i ovo je jedna od opština u Republici Srpskoj kojoj prijeti gašenje ukoliko nastavi da je vodi SNSD" rekla je Đukićeva.

Ona je istakla da aktuelna vlast nudi jedan totalni nemar i neznanje, namjerno devastiranje državne imovine zarad ličnih interesa pojedinaca iz vlasti i potpunu neodgovornost za takvo ponašanje.

"Primjere toga najbolje vidimo na Ski-centru "Igrišta", zatim u drvnoj industriji, vodovodu gdje je u posljednjih nekoliko godina besmisleno uloženo više od 5 miliona KM, a sudbinu tih preduzeća vide svi stanovnici Vlasenice" kazala je Đurićeva.

Ona je ponudila i rješenje za ove probleme.

"Potrebne su nam nove investicije da bi se mladi zapošljavali, zaustavio odlazak i pretvaranje Vlasenice u starački dom" izjavila je Đukićeva i dodala:

"Mladim ljudima omogućićemo zapošljavanje na duži period, a za one koji su otišli stvaraćemo ambijent da imaju gdje da se vrate".

Naglasila je da trenutno Vlasenica ima industrijska zonu u kojoj nema nikakve industrije.

"Poboljšaću kvalitet života stanovnika, smanjiću komunalne takse i cijene vode koja je veoma lošeg kvaliteta, pomoći ću poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode, a penzionerima ću obezbijedit dostojniju starost", obećala je Đukić.

Sektor za
politiku i medije

 

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.