Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 16:21 |

Za glasanje izvan BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara upisana 3.974 birača

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. oktobra (FENA) - Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) je na današnjoj hitnoj sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača, saopćeno je iz CIK BiH.

U skladu s Izbornim zakonom BiH, Centralni birački spisak i izvodi iz Centralnog biračkog spiska su javni. U cilju osiguranja tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Centralnog biračkog spiska Centralna izborna komisija BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti ličnih podataka, Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar. 

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača. Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Centralne izborne komisije BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja ličnih podataka u aplikaciju "Provjerite status vaše prijave".

Žalbe na navedenu odluku, koja će danas biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH do petka, 30. oktobra do 24.00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese prijavapp@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom