Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 16:20 |

Grubeša - Flogaitis: Dodatno usavršavanje u cilju provođenja reformi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša susreo se danas s direktorom i predsjednikom Upravnog odbora Evropske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Tokom susreta Flogaitis upoznao je ministra Grubešu o aktivnostima EPLO-a kao neprofitne institucije međunarodnog karaktera koja pruža pomoć demokratskim institucijama u više od 70 zemalja.

Evropska organizacije za javno pravo (EPLO) je pokrenula Evropsku školu za pravo i upravljanje, paneuropsku visokoškolsku ustanovu, posvećenu razvoju nove generacije prava i pravnika koji mogu djelovati u bilo kojem pravnom sistemu.

Između ostalog, naveo je da se kao direktor i predsjednik EPLO-a stavlja na raspolaganje Bosni i Hercegovini da pomogne na njenom putu ka EU kroz usavršavanje kadrova i jačanje institucionalnih kapaciteta.

U nastavku susreta stavljen je naglasak na unaprijeđenju odnosa sa zemljama članicama zapadnog Balkana obzirom na to da se želi svim procesima partnerski pristupiti, a ne govoriti šta bi se trebalo napraviti.

Ministar Grubeša je podcrtao svoju opredjeljenost na provođenju reformi za koju je dobro došlo dodatno usavršavanje , te dodao da se raduje budućem partnerstvu i zajedničkom stvaranju poticajnog okruženja za članstvo u Evropsku uniju.

Naglasio je da će s pozicije koju trenutno obnaša, ali i kao sveučilišni profesor dati doprinos da aktivnosti i projekti EPLO-a budu prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo