Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 16:05 |

Čavara i Flogaitis razgovarali o aktivnostima EPLO-a u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. listopada (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u srijedu je u Sarajevu razgovarao s direktorom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EPLO-a u Federaciji BiH i BiH, pri čemu je direktor Flogaitis istaknuo kako EPLO ima za cilj stvaranje i širenje znanja u oblasti javnog prava i promocije europskih vrijednosti, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"EPLO provodi značajan broj projekata tehničke suradnje koji pomažu vladama i institucijama diljem svijeta u promoviranju vladavine zakona, pravosuđa, reforme javne uprave, regulatornih i zakonodavnih reformi, ljudskih prava, te procesa demokracije. Naš cilj je obnoviti vidljivost EPLO-a u BiH i biti aktivni suradnik i potpora BiH u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava“, kazao je direktor Flogaitis.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako je pravna država temelj razvitka svakog društva i svake države, te jedan od osnovnih preduvjeta za članstvo u Europskoj uniji. Također, kazao je kako je uloga EPLO-a u Federaciji BiH i BiH uistinu značajna, jer doprinosi jačanju demokracije i  razvoju modernih i efikasnih javnih uprava.

Na koncu sastanka, iskazana je obostrana spremnost za suradnju, navodi se u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo