Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 15:29 |

Sattler domaćin konferencije o okolišu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Ambasador Evropske unije u BiH Johann Sattler bit će domaćin konferencije o okolišu "Živi zdravo, diši čisto" koja će biti održana sutra u Sarajevu.

U uvodnom dijelu konferencije, video porukom obratiće se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a putem video linka direktorica za zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera, otpravnik poslova ambasade Švedske u BiH Torgny Svenungsson, i generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu.

Konferencija će biti podijeljena na dva panela na kojima će se govoriti o Zelenom planu EU i Zelenoj agendi za zapadni Balkan i njihovom značaju za BiH, te o pitanjima i problemima koji se tiču kvalitete zraka i mogućim rješenjima.

U radu konferencije će učestvovati i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Konferenciju organizuje Ured EU u BiH uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) i Švedske ambasade u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'