Ekonomija     | 28.10.2020. 15:54 |

Poslovni forum menadžera Bijeljina - Liderstvo u doba krize otkriva prilike

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 28. oktobra (FENA) - Kriza je uvijek prilika za prilagodljive, inovativne i promjenama orijentisane biznise, ali i druge organizacije, pa i institucije da ojačaju i pronađu nove načine pametnog poslovanja, ali i saradnje sa zajednicom na korist svih – ključna je poruka Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020.

Događaj posvećen liderstvu u doba krize, pod sloganom ReThink & ReStart, uz poštovanje epidemioloških mjera i fizičko prisustvo manje od 50 ljudi, ali sa više od 10.000 dosegnutih pregleda prenosa koji je emitovan tokom oba dana, održan je u Bijeljini. Generalni pokrovitelj bio je Grad Bijeljina, pokrovitelj Vlada Republike Srpske, a partner Područna privredna komora Banja Luka.

 - Biznisi se razvijaju i nastaviće da se razvijaju i odgovornost lidera je da to učine na najoptimalniji način. Naše kompanije su naučile da posluju i improvizovanim uslovima, naučile su da se prilagođavaju, naši ljudi znaju da rade pod pritiskom i to je nešto što će se pokazati kao ključno i od izuzetnog značaja u prevazilaženju i ove krize - izjavila je  Dragana Đermanović, poslovna savjetnica i nagrađivana preduzetnica čiji je govor ”Biznis u 5 lekcija” otvorio Forum.

Grad Bijeljina je treći put domaćin događaja, a ove godine, umjesto novih (mega)trendova iz oblasti savremenog poslovanja, organizatori su odlučili predavanja i panel diskuje posvetiti osnovnim lekcijama biznisa, restrukturisanju organizacija za i zbog "nove normalnosti", izazovima za privredu u doba korone, porodičnim firmama te perspektivama razvoja dualnog obrazovanja i studija kratkih ciklusa.

- Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. koji je već postao tradicija pruža pravu sliku o prilikama u gradu Bijeljini. Posebno je značajno što je Poslovni forum organizovan danas, u ovakvoj situaciji, kada smo svi fokusirani na to kako da sačuvamo zdravlje, jer pokazujemo da je bitno i to kako da sačuvamo privredu i preduzeća - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.  

Menadžment konsultant, suosnivač jedne od najznačajnijih organizacija u regionu Digitalizuj.Me Vladimir Vulić  je kazao da se današnji lideri suočavaju sa svijetom u kojem se društvo i tehnologija mijenjaju brže nego sposobnost većine organizacija da se prilagode. Vulić je učesnike i gledaoce proveo kroz svoje predavanje “Restrukturiranje organizacije za novu normalnost”, navodeći konkretne i poučne primjere, objašnjavajući kako izgleda prelazak sa jučerašnje na današnju logiku, kako bi trebalo da bude strukturirana organizacija za “novu normalnost” i koji je to model menadžmenta koji nam je potreban za uspjeh u budućnosti.

Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. obilježila je i panel diskusija Izazovi za privredu u doba korone, uz učešće gradonačelnika Mićića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i predsjednika Područne privredne komore Banjaluka Gorana Račića. 

Autor projekata Centra za edukaciju Pro Educa i programski direktor Foruma Dragan Močević je kazao da je Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. događaj od izuzetne važnosti u ovom trenutku.

- Centar za edukaciju Pro Educa ovim projektom kontinuirano radi na edukaciji menadžerskog kadra, već šest godina zaredom. Ove godine, osim što je nastavio sa svojom misijom obrazovanja, razmjene znanja i iskustava i uvezivanja menadžera i lidera iz države ali i regiona, Forum je pokazao da su kontinuitet edukacije i upravljanje promjenama važniji nego ikad, ali je i pokazao da je i u vrijeme pandemije moguće organizovati događaj uživo uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka - naveo je Močević.  

Drugi dan Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. počeo je predavanjem o generatorima novog zapošljavanja i stubovima ekonomije domaće privrede – porodičnim firmama. Sa akcentom na potencijale bijeljinskog kraja, autor projekta Porodične firme Dragan Močević govorio je o najvećim izazovima ali i rješenjima i mogućnostima za njihovo prevazilaženje. Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. završen je panel diskusijom o razvoju dualnog obrazovanja i studija kratkih ciklusa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana