Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 15:25 |

Fondacija 'Izvor nade' potpisala ugovore sa 80 stipendista iz 36 gradova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu upriličila svečanost potpisivanja ugovora za akademsku 2020/2021 godini. 

Svečanosti su prisustvovali predstavnici menadžmenta, Upravnog odbora Fondacije, stipendisti i zvanice.

U uvodnom dijelu predstavljene su aktivnosti Fondacije i rezultati. Pomoći razvoj novih lidera i jače Bosne i Hercegovine, pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa osnovna je ideja Fondacije Izvor nade. 

U 2020. godini Fondacija "Izvor nade" obilježava desetu godišnjicu postojanja i djelovanja. Tokom desetogodišnjeg rada bilježi mnogobrojne uspjehe. U svojim redovima stipendista broje najbolje matematičare, inovatore, književnike, inžinjere, umjetnike. Za deset godina rada podržano je obrazovanje više od 400 mladih osoba i ostvarena saradnja sa više od 50 osnovnih i srednjih škola, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

Predsjednik upravnog odbora Suad Ibrahimagić zaželio je sretan početak akademske 2020/21 godine i poželio mladima mnogo dobrih prilika, otvorenih puteva i na raspolaganje stavio sve resurse Fondacije, naglasivši da imaju priliku donatore koristiti kao mentore u procesima u kojim im treba pomoć.

Tokom svečanosti ugovori su potpisani sa petnaest stipendista koji su svoje školovanje završili kao učenici generacije, ponosi generacije ili su najbolji studenti i uspješni sportisti na međunarodnim takmičenjima.

Studenti su ostvarili različite iznose stipendija, a ovogodišnji kriteriji koji su bili postavljeni pred stipendiste su uspjeh i vladanje u školi ili na fakultetu, socijalna karta porodice, intervju s predstavnicima Fondacije, te odabir jednog od oblika volontiranja. Tako će budući stipendisti, koji dolaze iz različitih krajeva BiH, primati iznose stipendija od 50 do 250 KM, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'