Stranačke aktivnosti     | 27.10.2020. 11:14 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Predizborni skup SDA Ilidža u Sokolović Koloniji: Pobjeda zagarantovana uz generala Fikreta Prevljaka


PREVLJAK: „Iako oni o nama ružno govore, mi to nećemo raditi. Oni će vam doći u naselje, obećavati i govoriti šta će uraditi za vas, a mi radimo i radit ćemo konkretne stvari. To je razlika između nas i njih. Gledat ćemo svoj posao, vodit se svojim principima. Naša težnja i želja je da svi živimo u slozi i jedinstvu, da se međusobno pomažemo, da nam komšija bude najpreči, da ne pravimo razliku među ljudima, da njegujemo našu tradiciju i običaje, te poštujemo naše starije“.
„Sokolović Kolonija ne smije i neće bit zapostavljeno naselje na Ilidži. Njen daljnji razvoj kroz izgradnju komunalne infrastrukture i stvaranja što ljepšeg, ugodnijeg i sigurnijeg ambijenta za život stanovnika snažno ćemo nastaviti tokom naredne četiri godine i to sa časnim, hrabrim, efikasnim i obrazovanim ljudima. Ljudima koji će znati na pravi način upravljati Ilidžom, koji imaju viziju i cilj da ovu Općinu učine vodećom u Kantonu Sarajevo“, poručeno je sa predizbornog skupa Općinske organizacije SDA Ilidža, održanog u subotu u Sokolović Koloniji.

Na ovom skupu, kojem je prethodila šetnja i razgovor sa mještanima, predstavljeni su kandidati SDA za Općinsko vijeće Ilidža sa nosiocem liste Mahirom Lokvančićem, kao i kandidat za načelnika Fikret Prevljak. U obraćanju građanima, general Prevljak kazao je da je upoznat s problemima koje imaju stanovnici ovog naselja i da će se, kao budući načelnik, maksimalno zalagati da oni budu što prije riješeni.

„Znam za probleme sa kanalizacijom, vodovodnom mrežom, ambulantom, legalizacijom objekata,nedostatkom dječijih igrališta i sportskih ploha. Naš osnovni zadatak će, upravo biti, da ta pitanja rješavamo, jer nedopustivo je da u 21. vijeku i dalje pojedina domaćinstva nemaju vodu ili riješenu kanalizacionu mrežu, asfaltiran put, da svojim kućama normalno mogu prići. To su osnovne potrebe svakog stanovnika i mi ćemo se time ozbiljno pozabaviti. Na to konačno treba staviti tačku“, kazao je Prevljak i dodao da će jedan od glavnih njegovih prioriteta biti da pomogne mladima i da ih zadrži u našoj prelijepoj BiH.

O svojim političkim protivnicima, naglasio je general, SDA nikad neće loše pričati.
„Iako oni o nama ružno govore, mi to nećemo raditi. Oni će vam doći u naselje, obećavati i govoriti šta će uraditi za vas, a mi radimo i radit ćemo konkretne stvari. To je razlika između nas i njih. Gledat ćemo svoj posao, vodit se svojim principima. Naša težnja i želja je da svi živimo u slozi i jedinstvu, da se međusobno pomažemo, da nam komšija bude najpreči, da ne pravimo razliku među ljudima, da njegujemo našu tradiciju i običaje, te poštujemo naše starije“, istakao je Prevljak, nakon čega je zamolio prisutne da daju podršku kandidatima za vijeće, bez kojih on ne bi mogao puno učiniti u svom radu.

Prisutnima su se kratko obratili i kandidati za Općinsko vijeće ispred Mjesnog odbora Sokolović Kolonija, pozvavši građane da u što većem broju izađu na izbore i daju svoj glas SDA, najjačoj stranci koja ih nikada neće iznevjeriti i razočarati.

Građani ovog naselja nisu krili entuzijazam i nadu da će SDA i ovaj put slaviti izbornu pobjedu. Samo uz generala Fikreta Prevljaka i snažnu SDA, Općina Ilidža može dalje nastaviti putem intenzivnog rasta i razvoja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana