Bosna i Hercegovina     | 27.10.2020. 10:31 |

Webinar o 20 godina UN Rezolucije 1325 - 'Žene, mir i sigurnost' u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Nevladina organizacija Akademija za žene u četvrtak 29. oktobra organizuje webinar povodom 20 godina UN Rezolucije 1325 - "Žene, mir i sigurnost" u Bosni i Hercegovini.

Akademija je tokom septembra i oktobra 2020., uz finansijsku podršku Austrijske ambasade u Sarajevu, provodila kampanju obilježavanja 20 godina pomenute rezolucije kako bi skrenuli pažnju na njen značaj i na to šta njena primjena konkretno znači za čitavo bh. društvo.

Dvadeset godina UN Rezolucije 1325 obilježili su serijom tekstova, te nizom kratkih i jednim dugim videom, a sada planiraju i završni webinar na kojem će biti govora o specifičnim pitanjima i aspektima koji se tiču Rezolucije.

Razgovor će biti organiziran u četvrtak od 12.00 do 14.00 sati putem Zoom platforme.

Učesnice i učesnici bit će ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH Samra Filipović Hadžiabdić; bivši načelnik uprave za personal u Oružanim snagama BiH Zoran Duspara; general Mirsad Ahmić uime Ministarstva odbrane BiH; mirovni aktivista Daniel Eror i sociologinja Selma Alispahić. Razgovorom će moderirati direktorica Akademije za žene Maja Gasal Vražalica.

Za učešće u panel diskusiji potrebno je izvršiti prijavu na e-mail info@afw.ba putem kojeg će biti dostavljeni pristupni podaci, najavljeno je iz Austrijske ambasade u Sarajevu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta