Bosna i Hercegovina     | 27.10.2020. 07:55 |

Udruženje 'Srebrenica 95': Mala je mogućnost da naši glasovi stignu na vrijeme

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 27. oktobra (FENA) - Udruženje "Srebrenica 95" saopćilo je danas kako im je onemogućeno pravo na glasanje na lokalnim izborima, jer još uvijek nisu dobili glasačke listiće.

U saopćenju za javnost navode da je u Sjedinjenim Američkim Državama registrovano oko tri hiljade protjeranih građana Bosne i Hercegovine, da su se registrovali na vrijeme, ali da je neizvjesno kada će na njihove adrese stići glasački listići.

- Kad god nam pristigne glasački materijal, mala je mogućnost da naši glasovi stignu na vrijeme na adresu Centralne izborne komisije, koja je kao krajnji rok za prijem glasačkih listića izvan BiH odredila 20. novembar - tvrde iz Udruženja.

Zbog velike udaljenosti SAD-a i Bosne i Hercegovine, sigurni su da njihovi listići neće stići u predviđenom roku.

Zahtijevaju od Centralne izborne komisije BiH da prijem pošte produži na 12. decembar, odnosno tri dana prije zakonskog roka za objavljivanje zvaničnih rezultata, što je, smatraju, sasvim dovoljno da se njihovi glasovi prebroje i verifikuju.

- Ako to ne bude učinjeno ili ako se ne iznađe neko drugo povoljno rješenje, naše će građansko biračko pravo biti grubo oduzeto - poručuju u saopćenju iz Udruženja Srebrenica 95.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom