Stranačke aktivnosti     | 26.10.2020. 18:41 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

FENA Saopćenje

Smiljić: Porušićemo podjele koje je napravila aktuelna vlast u Višegradu

Ja želim Višegrad u kojem će svi imati šanse za uspjeh i koji će biti grad slobodnih ljudi koji će ostajati da ovde žive, rekao je danas Brane Smiljić, kandidat SDS za načelnika opštine Višegrad.

Smiljić je kazao da je sadašnja vlast, služeći se nedemokratskim metodama, posvađala građane Višegrada.

Navodi da će prva stvar na kojoj će on i nova vlasti raditi nakon pobjede biti pomirenje i očuvanje stanovništva u Višegradu.

„Pored toga mi ćemo dati šansu mladim ljudima da povedu Višegrad u bolju budućnost jer naša opština zaslužuje bolje“, naveo je Smiljić, dodajući da će učiniti sve da Višegrad više ne bude mjesto iz koga će mladi odlaziti.

Mirko Šarović, predsjednik SDS, je izrazio zadovoljstvo činjenicom da SDS u Višegradu ima odborničku listu sačinjenu od mladih i energičnih ljudi.

„Odbornička lista SDS u Višegradu nikada nije bila bolja. Prosjek naših kandidata je nešto više od dvadeset godina. Šansu smo dali mladim ljudima i mislim da će se to odraziti na rezultat“, istakao je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da je uvjeren u pobjedu Brane Smiljića, kandidata SDS za načelnika opštine Višegrad.

„Danas smo se ovde u višegradskom naselju Glavice okupili da iskažemo svoju nesebičnu podršku pobjedi našeg kandidata za načelnika Višegrada i naših kandidata za odbornike“, kazao je Šarović.

On je poručio da je postojeća vlast svoju šansu imala, ali da je nije iskoristila.

„NJihovo vrijeme je okarakterisala zloupotreba javnih resursa, a pogotovo hidrolektrane u Višegradu za potrebe samo jedne stranke. Mi sa našim sloganom „Srpska po mjeri svih nas“ želimo poslati poruku da javni resursi treba da služe svim građanima Višegrada“, izjavio je Šarović.

Sekretarijat Srpske demokratske stranke (SDS)
Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo