Bosna i Hercegovina     | 26.10.2020. 15:16 |

Vlada Distrikta izdvojila 35.000 maraka za sufinanciranje projekata EU-a

FENA Saopćenje

BRČKO, 26. listopada (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je Nacrt odluke o usvajanju kriterija i proceduri za dodjelu dotacijskih sredstava za sufinanciranje projekata Europske unije i drugih donatora u 2020. godini.

Predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlade Distrikta Miroslav Geljić kazao je da je ove godine izdvojeno 35.000 maraka i da su sredstva osigurana u Proračunu Brčko distrikta BiH za 2020. godinu, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Najviši nominalni iznos dotacijskih sredstava za sufinanciranje projekta koji se može dodijeliti iznosi 15.000 maraka i ne može biti ranije financiran iz proračuna Distrikta. Pravo sudjelovanja u raspodjeli sredstava imaju podnositelji zahtjeva koji su registrirani i imaju sjedište u Brčkom pod uvjetom da su već osigurali dio sredstava od Europske unije i drugih donatora. Ako podnositelji nisu opravdali potrošnju svih dodijeljenih sredstava iz proračuna Distrikta u posljednje tri godine, neće moći dobiti sredstva. Javni poziv bit će otvoren 15 dana od dana raspisivanja", kazao je Geljić.

Svrha dodjele dotacijskih sredstava za sufinanciranje projekata je da se doprinese unaprjeđenju pojedinih oblasti u Brčko distriktu BiH, a posebno procesa europskih integracija i međunarodne suradnje, ekonomskog razvitka, društvenog razvitka, razvitka civilnog društva, borbe protiv korupcije, jačanja kapaciteta institucija Distrikta i odgovora na katastrofe i izvanredne situacije.

Nakon rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta BiH, Vlada distrikta povukla je materijal s dnevnog reda sa zaključkom da se on dopuni u skladu s diskusijama članova Vlade, a izmjene i dopune spomenutog Zakona naći će se pred članovima Vlade na sljedećoj sjednici.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Pravilnik o utvrđivanju sposobnosti čamca za unutarnju plovidbu na prijedlog Odjela za javne poslove. Ovim Pravilnikom regulira se način utvrđivanja sposobnosti čamca unutarnje plovidbe u pogledu njegove konstrukcije, plovnih svojstava, pogonskih i drugih uređaja, način vršenja svakog pojedinačnog pregleda, obrazac i način vođenja zapisnika o pregledu i obrazac i način izdavanja uvjerenja o sposobnosti čamca za plovidbu.

Vlada Brčkog dala je suglasnost i na potpisivanje Ugovora o partnerstvu za realizaciju Programa potpore poduzetništva kroz YEP Inkubator poslovnih ideja 2020 na području Distrikta. Naime, Odjelu za gospodarski razvoj, sport i kulturu dostavljen je Aneks Programa potpore poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja 2020 na području Brčko distrikta BiH te Ugovor o partnerstvu između Vlade Distrikta, Zavoda za zapošljavanje Distrikta i Investicijske fondacije Impakt za realizaciju spomenutog Programa. Nakon izvršene analize usvojen je zaključak.

Članovi Vlade dali su suglasnost na Smjernice za zaštitu sezonskih radnika u Europskoj uniji u kontekstu pandemije covida-19, koje je predložio Odjel za gospodarski razvoj, sport i kulturu na temelju dopisa Ministarstva civilnih poslova BiH. Ove Smjernice državama članicama, inspekcijama rada i socijalnim partnerima, kojima se jamče prava, štiti zdravlje i sigurnost sezonskih radnika, omogućavaju da budu upoznati sa svojim pravima.

Vlada je također primila k znanju Informaciju o realizaciji mjera za sanaciju šteta u gospodarskim subjektima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane koronavirusom za mjesece ožujak i travanj 2020. godine. Informacija će biti proslijeđena u skupštinsku proceduru, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu