Kultura     | 30.10.2020. 08:09 |

Pretposljednje stajalište karavana 'Smijanje na tri jezika'

FENA Saopćenje

TUZLA, 30. oktobra (FENA) - Omladinski kulturni centar "Abrašević" iz Mostara u saradnji s komičarima Hazimom Mujčinovićem, Omerom Hodžićem, Mirkom Komljenovićem i Navidom Bulbulijom, u okviru projekta "Smijanje na tri jezika", organizuje nastupe i radionice za sve ljubitelje tog žanra. Nakon Mostara, Banje Luke i Sarajeva, ta ekipa će nastupiti 31. oktobra i 1. novembra u Bosanskom kulturom centru Tuzla. 

Sarajevska publika se protekli vikend odazvala u velikom broju i nasmijala se, a na radionicama je prisustvovalo deset učesnika. Open Mic večer uspješno je završena, a publiku je najviše nasmijao David Jeremić i samim tim osvojio tablet, te obezbijedio učešće na Festivalu stand up komedije u Banjoj Luci.

- Stand up mi je bila jedna od stavki na listi stvari koje moram uraditi prije nego što umrem. Bilo mi je odlično, a osjećam se kao neko ko je upravo otkrio šta treba da radi čitav svoj život - rekao je on.

Za sve Tuzlake termini radionica su u subotu i nedjelju, mentori su Omer Hodžić i Mirko Komljenović, a s učesnicima će razgovarati o samom žanru, raditi na konstruisanju šala i nastupima pred publikom. Učešće je i dalje besplatno, a zbog epidemioloških mjera potrebno je rezervisati mjesto kako za radionice, tako i za dolazak na nastup, slanjem poruke na info@okcabrasevic.

- Radionica je bila stvarno uspješna, jer svi koji su došli imali su iskrenu želju da nešto nauče. I svima je mnogo značio izlazak na binu i sam nastup. Uvijek nam je drago kad to prepoznamo u mladima, a pogotovo jer imamo nekoliko novih komičara u Sarajevu - govori Komljenović.

U večernjim terminima publika će imati priliku da uživa u nastupima komičara.

Projekat "Smijanje na tri jezika" se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), saopćili su organizatori. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'