Bosna i Hercegovina     | 26.10.2020. 11:09 |

Gradsko vijeće Sarajeva 28. oktobra razmatra Nacrt budžeta za 2021. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici 28. oktobra razmatrati Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2021.godinu, a koji iznosi 16.071.784 KM.

Na istoj sjednici bit će razmatran i Nacrt odluke o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o imenovanju Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2021. godini, o dodjeli priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva“ (Želimir Altarac Čičak).

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva.

Za sjednicu je pripremljen i Izvještaj o primjeni Odluke o upotrebi grba, imena i isticanju zastave Grada Sarajeva, kao i Nacrt programa podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2021. godinu.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, pred vijećnicima je i nekoliko informacija i to o radu i poslovanju JP “Olimpijski bazen Otoka”, JU “Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo”/”Gradski muzeji”, te i Informacija o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama, saopćeno je iz GV Grada Sarajeva.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!