Bosna i Hercegovina     | 24.10.2020. 21:18 |

Grbavac: Želja svih nas je sigurna BiH

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 24. listopada (FENA) - Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke predvođeno ministrom Davidom Grbavcem i ravnateljem policije Milanom Galićem sudjelovalo je danas u hodočašću na Bobovac pod nazivom “Molitva za Domovinu“, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Riječ je o 17. po redu hodočašću u organizaciji Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. Misno slavlje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH. Molitvu vjernika čitala je policijska službenica MUP-a ŽZH Danijela Sabljić.

-Ponosan sam što sam danas na mjestu kojeg suvremenici smatraju najtvrđim bosanskim gradom imao priliku sudjelovati u molitvi za domovinu, za BiH kao državu s jednakim pravima svih triju konstitutivnih naroda i ostalih koji u njoj žive. Želja svih nas koji smo danas hodočastili na Bobovac, mjesto gdje se čuvala kraljevska kruna, je , siguran sam, raditi za dobrobit svih stanovnika ove zemlje, te kroz razne institucije graditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se svaki stanovnik osjećati sigurno - poručio je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

Inače, Bobovac je stolno mjesto bosanskih vladara u 14. i 15. stoljeću. Pružao je zaštitu bosanskim vladarima, od bana Stjepana II (1322.-1353.) i kralja Tvrtka I Kotromanića (1353. – 1391.) do Stjepana Tomaševića (1461. – 1463. ). Ovdje se čuvala i kraljevska kruna, a vladari su ga nazivali svojim stolnim mjestom. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti