Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Srđan Mandić: U Radu primili pravnicu a otpustili dvojicu inženjera, uz to sinove šehida

U KJKP Rad prije dva dana je počela raditi Šejla Gego na pravnim poslovima. Time je prekršen moratorij na zapošljavanje. U isto vrijeme prekinut je radni odnos Mersadu Smajiću i Sanelu Mulaosmanoviću, nakon tri godine rada, koji je zasnivan na produžavanju ugovora o djelu. Jedan je inženjer saobraćaja, a drugi mašinstva. Obojica su i sinovi šehida.

Ovim je prekršen zakon, jer je prekršen moratorij na zapošljavanje. Prekršeno je pravilo struke jer je u Radu ogromna disproporcija između administrativnih i radnika neophodnih za funkcionisanje preduzeća s obzirom na njegovu primarnu djelatnost. I pogažena je moralna obaveza ovog društva da pokaže brigu prema djeci šehida i poginulih boraca. Sve to su uradili kadrovi SDA koji upravljaju Radom u cilju stranačkog zapošljavanja. Znaju da neće još dugo i žure da što više svojih kadrova zaposle kako bi što više uticaja imali u javnim firmama kad uskoro dođe nova Vlada. Neće im to poći za rukom. Svi zaposleni će morati raditi po zakonu i za dobrobit firme i u tom smislu postojat će stroge kontrole, a sva nezakonita zapošljavanja kao i otkazi bit će revidirani.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.