Stranačke aktivnosti     | 23.10.2020. 20:05 |

Saopćenje -Jasmin Hušić, nezavisni kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša

FENA Saopćenje


Saopćenje za javnost,

Samo jedan boravak Elmedina Konakovića u Velikoj Kladuši bio je dovoljan da pokaže svoju neozbiljnost i površnost. Naime, na svom FB profilu, prilikom boravka u Velikoj Kladuši, iznio je toliko grubih, ali nažalost vrlo zlonamjernih neistina koje su pokazale sav njegov politički neprincipijelni oportunizam koji nama Kladuščanima nikako ne ide na ruku.

Dakle, pored ostalog Elmedin Konaković je izjavio da je Jasmin Hušić, koji je inače nezavisni kandidat za općinskog načelnika na ovim izborima, bio savjetnik Admila Mulalića, zatim, da je Jasmina Hušića ponudila SDA i sl. Sve je to izjavljeno s ciljem moje diskreditacije, što svakako ide samo na ruku Fikretu Abdiću.

Radi potpune istine, a to je ono čime bi smo se svi morali rukovoditi, a kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu Konakovićevim zlonamjernim izjavama moram istaći da ja nikada nisam bio ničiji savjetnik jer to je politička funkcija. Ja sam državni službenik koji je putem javnog konkursa zaposlen u Općinu Velika Kladuša. U općini sam počeo raditi znatno prije nego je Admil Mulalić osvojio mandat općinskog načelnika.

Isto tako, ja nisam „ponuda“ niti „prijedlog“ SDA stranke za kandidata za općinskog načelnika. Već su SDA, DNZ-Krajiška stranka, A-SDA, Naša stranka, SDP, KASPP i DF bile dovoljno korektne i odgovorne u tom ključnom i historijskom momentu za Veliku Kladušu pa su prihvatile moju kandidaturu. Bilo bi nam drago da je taj trenutak prepoznala i stranka Elmedina Konakovića. Time bi pokazali minimum odgovornosti prema građanima Velike Kladuše koji su takvo jedinstvo zazivali i očekivali od svojih stranaka.

Nadam se da će buduće posjete Elmedina Konakovića i drugih koji ne razumiju i ne trude se razumjeti naše pitanje i naše probleme u Velikoj Kladuši biti barem na razini uobičajene političke odgovornosti pa neće dolijevati ulje na vatru.

Nezavisni kandidat za općinskog načelnika
dr. sc. Jasmin Hušić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo