Stranačke aktivnosti     | 23.10.2020. 13:58 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka Stari Grad Sarajevo

FENA Saopćenje

Uzimajući u obzir temeljne principe Nezavisnog bloka, Općinski odbor za Stari Grad Sarajevo sa posebnim akcentom želi istaći transparentnost i odgovornost kao neizostavne segmente političkog ali i društvenog djelovanja.

“Otvorenost i dostupnost prema građanima te stalna koordinacija, bez obzira na to je li izborna godina ili ne, u svrhu prasvovremenih inicijativa i provedbu projekata, nameće se kao zadatak kojim je moguće realiziratisve postavljene ciljeve. Vijećnik i izabrani dužnosnik stalno mora biti sa narodom, mora predlagati i biti uključen u svakodnevni život lokalne zajednice, ne može biti otuđena kategorija koja je dostupna samo u svrhu prikupljanja jeftinih političkih poena ili pred izbore.

Program NB-a za Stari Grad Sarajevo definiše vrlo jednostavne i realne ciljeve, a ono što je defintivno, budući vijećnici Nezavisnog bloka na svaku sjednicu će dolaziti sa minimalno jednom inicijativom koja je odraz stvarnih potreba građana. Neaktivan izabran dužnosnik, nije potreban nikome i niko od njega ne može imati korist, pa ni on sam.

Od niza mjera koje smo usaglasili, mi želimo predložiti donošenje Odluka od posebnog značaja za sve važne prepoznatljivosti Starog Grada, što će zaštiti identitet i prepoznatljivost naše lokalne zajednice,” izjavila je Emina Drinjaković, nositeljica liste kandidata Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo.

“ Obrazovana, elokventna i prepoznatljiva žena kao jak stub lokalne zajednice, zauzima poseban tretnam našeg programa uz osvrt na rad nevladinih organizacija koje se bave problematikom zdravlja žena, majčinstva, porodice, mladih u okviru čega je neophodno isticati i pomagati edukativne projekte.

Za nas je važna integracija građana u sve procese odlučivanja jer smatramo da je neophodan transparentniji rad svih tijela lokalne zajednice počev od mjesne zajednice do svih službi općine . U tom dijelu je neophodno donošenje Odluke o uvođenju Pravilnika o obavještavaju i normama koje se moraju sprovesti za veću uključenost građana o strateškim dokumentima i budžetu Općine Stari Grad Sarajevo,” dodala je Mediha Kadrija, kandidatkinja Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Stari Grad.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana