Bosna i Hercegovina     | 23.10.2020. 13:23 |

Osnovnim školama u Novom Sarajevu donirane knjige za lektiru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Općina Novo Sarajevo nabavila je knjige za lektiru za učenike od drugog do devetog razreda u vrijednosti od 10.000 KM u cilju popunjavanja školskih biblioteka i na osnovu iskazanih potreba osnovnih škola.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo uručio je 762 školske lektire direktorima i bibliotekarima osam novosarajevskih osnovnih škola, saopćeno je iz pres službe Općine Novo Sarajevo.

Naglasio je da je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo produžen rok za podnošenje prijava/zahtjeva na raspisani Javni poziv za subvencioniranje troškova kupovine školskih udžbenika za učenike osnovnih škola sa školskih područja Općine Novo Sarajevo putem jednokratne novčane pomoći do 3. novembra.

- Odlučili smo da izgradimo novi objekat za učenike OŠ „Pofalići“. Radi se o jednom  od starijih objekata, a pri tom u jako lošem stanju zbog čega se Općina Novo Sarajevo odlučila da poduzme prvi korak u cilju izgradnje novog objekta škole. U septembru je održana prezentacija idejnog projekta izgradnje objekta OŠ „Pofalići“. U toku su i adaptacije sala za tjelesni odgoj u osnovnim školama „Čengić Vila I“, „Grbavica I“ i „Hrasno“- naveo je načelnik Koldžo.

Na inicijativu općinskog načelnika pokrenuta je i izgradnja osnovne škole na Aneksu.

Direktori novosarajevskih osnovnih škola zahvalili su Općini Novo Sarajevo na kontinuiranom praćenju potreba škola. Poručili su da, iako je pogoršana epidemiološka situacija zbog korona virusa, da su vrata školskih biblioteka otvorena. Pozvali su učenike da u eri informatizacije, ipak, nađu više vremena za čitanje knjiga čime razvijaju naviku, kao i ljubav prema pisanoj riječi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana