Stranačke aktivnosti     | 22.10.2020. 16:39 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

22. listopada 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović: Stjepan Dujo je najbolji izbor za Novi Travnik

Predsjednik  HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović danas je posjetio Općinski odbor HDZ-a BiH Novi Travnik. U pratnji predsjednika Federacije BiH i dopredsjednika HDZ-a BiH Marinka Čavare održao je sastanak s članovima Predsjedništva Općinskog odbora, u novim prostorijama stranke u ovoj općini.

Predsjednik Odbora i kandidat za načelnika Stjepan Dujo predstavio je nazočne, kako je kazao, jednu ekipu mladih ljudi, spremnih na rad i dokazivanje.

„Zadovoljstvo mi je da imamo priliku sresti se, upoznati s tijekom vašeg predizbornog procesa, ponuditi vam pomoć i olakšati gdje god možemo kako bi rezultat bio što bolji. Naš cilj je dobiti načelnike u svim mjestima gdje smo većina ali i maksimalno se boriti u svim drugim sredinama. Tako da s optimizmom čekamo 15. studenog i smatram realnom ambiciju da će Stjepan Dujo biti načelnik Novog Travnika, kao najbolja opcija za sve žitelje“ kazao je predsjednik Čović te dodao kako će zasigurno još jednom, do izbora, proći sve sredine u kojima je pomoć potrebna, pogotovo što klasične kampanje ove godine nema.

„Želimo imati realnu sliku stanja na terenu, no vi najbolje znate kako doći do naših glasača“, dodao je.

Stjepan Dujo, koji je prije nešto više od godinu dana preuzeo HDZ BiH u Novom Travniku, upoznao je predsjednika Čovića sa situacijom u stranci kazavši kako je došlo do značajnog porasta broja članova, da su nove stranačke prostorije sasvim funkcionalne ali i podsjetio na protekle izborne cikluse posebno lokalne izbore 2016. godine kada mu je za pobjedu i načelničku poziciju nedostajala nešto više od 100 glasova ali je zato ostvaren porast broja vijećnika.

„Sa sloganom „Mjesto za sve“, želimo poslati jednu univerzalnu poruku svim žiteljima Novog Travnika, opredijeliti se za jednake principe djelovanja prema svim građanima, svim naseljenim mjestima  uključujući i jednake principe raspodjele sredstava, što do sada nije bio slučaj. Povjerenja jednostavno nije bilo, ovogodišnji Proračun je od strane aktualnog načelnika nametnut mimo podrške Općinskog vijeća i kao takav je apsolutno nezakonit. Sredstva su trošena netransparentno, većina proračunom planiranih projekata nikad nije realizirana i općenito situacija glede lokalne vlasti nije dobra. Tako da smo uvjereni u svoju priliku, energija koja je prisutna ovdje ali i u inozemstvu je dobra a naše je da radimo, naravno sukladno mogućnostima, da pozovemo sve birače na izlazak i zaista smo osigurali jednu široku društvenu potporu“ kazao je Dujo te dodao da odgovornost nosi isključivo on, te da iskreno vjeruje u načelničku poziciju te još veći broj vijećnika.

Iz svog izbornog programa je posebno izdvojio brigu o mladima ali i neke konkretne projekte koji su već pokrenuti kako bi ova populacija bila što bolje zbrinuta odnosno kako bi im se omogućili bolji uvjeti za ostanak. Jedan od takvih je i pokrenuta fondacija, tzv. Poslovni inkubator, koji za cilj ima, kroz agenciju za EU fondove, motivirati i uključiti mlade, okupljati ih oko dobrih poslovnih ideja i pružiti im prostor za rad  i razvoj.

Izrazio je i zadovoljstvo dosadašnjim tijekom predizbornog  procesa, koji prati zajedno sa partnerskim strankama. Naime, HDZ BiH u Novom Travniku za Općinsko vijeće nastupa zajedno sa HDZ-om 1990. dok je Dujo kao načelnički kandidat podržan od strane svih stranaka HNS-a BiH.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!