Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 15:51 |

Herceg: Vlada čini maksimalne napore za bolje uvjeta rada pravosudnih tijela

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg  i ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Suad Balić susreli su se u četvrtak s glavnim županijskim tužiteljem Zdenkom Kovačem, v.d. predsjednika Županijskog suda Mostar Zoranom Krtalićem i v.d. predsjednika Općinskog suda u Mostaru Bajrom Avdićem.

Predsjednik Herceg, podsjetivši na složenu zdravstvenu i gospodarsku situaciju, kazao je da Vlada čini maksimalne napore kako bi poboljšala uvjete rada pravosudnih tijela u Županiji odobravanjem prijama neophodnih djelatnika i provedbom infrastrukturnih projekata obnove zgrada sudova, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

U tom kontekstu, istaknuo je kako su već poduzete predradnje, te završen energetski pregled kako bi obnova zgrade Županijskog suda u Mostaru postala dio vladinog Projekta energetske učinkovitosti.

Ministar Balić kazao je kako je današnji sastanak nastavak razgovora vezanih za poboljšanje kvalitete i obujma pravosudnih usluga što će zasigurno dovesti do većeg zadovoljstva građana radom pravosuđa u HNŽ.

Predsjednici sudova i glavni županijski tužitelj zahvalili su Vladi i Ministarstvu na učinjenim iskoracima kada su u pitanju pravosudna tijela, te istaknuli iznimno korektnu međusobnu suradnju.

Na osobit način su pozdravili napore Vlade koja je, unatoč pandemiji i njezinim posljedicama na javne financije, osigurala redovitu isplatu neumanjenih plaća i drugih primanja proračunskih korisnika, pa tako i onih u pravosudnim institucijama.

Također, iznijeli su i konkretne poteškoće s kojim se u svom djelovanju susreću poglavito vezano za ljudske kapacitete i prostorno-materijalnu opremljenost.

U tom kontekstu, razgovarano je o Izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. godinu i Proračuna za 2021. godinu, gdje je istaknuta spremnost da se, sukladno mogućnostima i aktualnoj situaciji veznoj za pandemiju, osiguraju sredstva za poboljšanje uvjeta za rad pravosudnih institucija.

Sudionici razgovora iskazali su spremnost za nastavak suradnje s ciljem stvaranja pretpostavki za što učinkovitiji i ekspeditivniji rad pravosudnih institucija, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana