Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 15:00 |

Otkaz policijskom službeniku zbog neopravdanog odsustva s posla

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. listopada (FENA) - Stegovno povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka, donijelo je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z.K., koji je od 8. do 30. lipnja 2020. godine neopravdano bio odsutan s posla.

Stegovno povjerenstvo je, na osnovu izvedenih dokaza, utvrdilo da policijski službenik Postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla Z.K. nije opravdao svoje odsustvo s dužnosti u navedenom razdoblju.

Time je, kako navode iz Granične policije BiH, počinio težu povredu službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke (20) Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke (20) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje se definira kao neopravdano odsustvo s dužnosti u trajanju od tri uzastopna dana ili od ukupno pet dana tijekom jedne kalendarske godine, priopćili su iz Granične policije BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana