Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 15:03 |

Optuženom Kostjerevcu ukinut pritvor i određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je Ademu Kostjerevcu, optuženom za ratni zločin protiv civila (član 142. stav 1. KZ bivše SFRJ), ukinut pritvor određen rješenjem Suda od 19. juna, te su mu određene mjere zabrane.

Optuženom je određena mjera zabrane napuštanja boravišta, na način da mu se zabranjuje napuštanje mjesta boravišta, odnosno njegovo kretanje se ograničava na područje općine Hadžići koju ne može napustiti bez prethodnog odobrenja Suda, izuzev ukoliko ga napušta da bi se pojavio u ovom predmetu po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

Također, optuženom je određena i mjera zabrane putovanja, a radi izvršenja ove mjere naređeno je privremeno oduzimanje važećih putnih isprava - pasoša izdatih na ime optuženog Adema Kostjerevca, te je zabranjeno izdavanje novih pasoša i korištenje lične karte za prelazak državne granice.

Istovremeno, optuženom je određena mjera obaveznog javljanja nadležnom državnom organu, na način da se jednom sedmično javlja u Policijsku stanicu (PS) Hadžići, o čemu će PS redovno pismeno izvještavati Sud BiH.

Spomenute mjere zabrane trajat će dok za tim postoji potreba, a najduže do eventualnog upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora ili do drugačije odluke Suda.

Kontrola neophodnosti daljeg trajanja mjera zabrane vršit će se po isteku svaka dva mjeseca.

Optuženi je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo