Najave     | 22.10.2020. 13:52 |

Obilježavanje dana UN-a - Budućnost oblikujemo zajedno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - "Budućnost oblikujemo zajedno" naziv je interaktivnog online događaja koji će biti organiziran u petak, 23. oktobra povodom obilježavanja dana Ujedinjenih nacija i 75. godišnjice osnivanja organizacije UN-a.

Uspješni predvodnici inovacija u različitim sektorima razvoja društva u Bosni i Hercegovini, zajedno s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u BiH Ingrid Macdonald, razgovarat će o primjeni Održivih razvojnih ciljeva u svakodnevnom životu bh. društva i predstaviti zanimljive životne priče.

Događaj će zvanično otvoriti ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Na ovaj način tim Ujedinjenih nacija u BiH želi široj javnosti kroz inspirativna životna iskustva uspješnih bh. poduzetnika, umjetnika, IT stručnjaka itd. predočiti doprinos bh. građana u oblikovanju zajedničke održive budućnosti.

Ovaj interaktivni online događaj uživo će biti prenošen putem Facebook stranice Ujedinjenih nacija u BiH, saopćili su organizatori.

Također su najavili da će se Bosna i Hercegovina pridružiti gradovima širom Evrope u subotu, 24. oktobra, u inicijativi "Evropa u plavom za UN75". Vijećnica u Sarajevu, Stari most u Mostaru i Banski dvor u Banjaluci će biti osvijetljeni plavom bojom obilježavajući dan UN-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo