Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 13:41 |

Direktor Ureda INL-a u BiH Stephen T. Glaser u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 22. oktobra (FENA) - Direktor Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provođenje zakona Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (INL) Stephen T. Glaser posjetio je danas Upravu policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te policijskom komesaru Semiru Šutu uručio donaciju sredstva za dezinfekciju koja će koristiti za zaštitu zdravlja policijskih službenika ZDK prilikom obavljanja redovnih poslova.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada Uprave policije MUP-a ZDK, modalitetima saradnje sa Uredom INL-a i ICITAP Programom u BiH kao i o modalitetima provođenja predstojećeg konkursa za prijem novih policijskih službenika.

Komesar Šut je zahvalio za kontinuiranu i značajnu pomoć koju Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem Ambasade SAD-a u Sarajevu, Ureda INL-a i ICITAP Programa pruža policiji u ZDK-u i Bosni i Hercegovini, čime doprinosi jačanju ukupne stabilnosti i osposobljenosti policije da odgovori na najteže izazove, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo