Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 07:34 |

Čolo i Novaković-Bursać na video-sastanku Stalnog komiteta PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo i zamjenica predsjedavajuće Delegacije i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković-Bursać učestvovat će na drugom dijelu video–sastanka Stalnog komiteta PSVE, koji će biti održan 22. i 23. oktobra.

Na video-sastanku Stalnog komiteta PSVE, koji se održava kao zamjena za redovno oktobarsko zasjedanje PSVE, članovi Komiteta razmijenit će mišljenja o aktuelnim pitanjima sa zamjenikom ministra inostranih poslova Grčke i aktuelnim predsjednikom Komiteta ministara Vijeća Evrope Miltiadisom Varvitsiotisom.

Prema najavama iz PSVE, bit će obavljena i hitna rasprava o odnosu vlasti i opozicionih političkih partija u Turskoj.

Članovi Stalnog komiteta razmotrit će i nekoliko izvještaja koji se odnose na vještačku inteligenciju i njen uticaj na pitanja demokratije i ljudskih prava, kao i izvještaje o temama u nadležnosti Komiteta za pravne poslove i ljudska prava, Komiteta za jednakost i nediskriminaciju i Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo