Bosna i Hercegovina     | 21.10.2020. 17:03 |

Kreće Putujući vrtić za svu djecu Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić je sa direktorom Caritasa Švicarske Daniel Bronkal i predstavnicima JU Djeca Sarajevo potpisao Memorandum o saradnji, kojim se i zvanično potvrđuje pokretanje Putujućeg vrtića u sklopu JU „Djeca Sarajevo“.

Putujući vrtić se realizira u Kantonu Sarajevo na 10 lokacija, kako bi se svoj djeci osigurale jednake šanse i mogućnosti za pohađanje obaveznog predškolskog programa, a sve s ciljem povećanja obuhvata djece i broja sati u obaveznom predškolskom obrazovanju koji je uslijed pojave pandemije prouzrokovane COVID 19 virusom, reduciran. 

Autobus potreban za realizaciju projekta nabavljen je uz sufinansiranje Caritasa Švicarska i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, a relizacija projekta u prva tri mjeseca će biti finansirana od Caritasa Švicarska uz podršku Vlade Švicarske i Lihtenštajna, dok će nastavak aktivnosti finansirati Ministarstvo - saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'