Bosna i Hercegovina     | 21.10.2020. 15:17 |

Škola plivanja za osnovce četvrtih razreda i ove školske godine u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić potpisao je danas Protokol o realizaciji projekta škole plivanja sa direktorom JP Olimpijski bazen Otoka Enesom Peštekom. 

Škola je namijenjena osnovcima četvrtih razreda s područja KS, a realizirat će se u toku školske 2020/2021. godine.

-Poznato je da smo zbog pandemije koronavirusa morali reducirati nastavu, kao i da se ona realizuje po kombinovanom modelu. Teško je, u ovom momentu, reći na koji će se način ona realizirati u budućnosti. U želji da, zbog pandemije, ne odustanemo od svih aktivnosti koje Ministarstvo realizuje, pokušavamo se boriti i na ovaj način, jer želimo održati školu plivanja u Kantonu, svakako, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i kontinuirane konsultacije sa nadležnima. Smatramo da je škola plivanja vrlo korisna za naše osnovce i nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji - naveo je ministar Krivić.

Direktor Peštek naglasio je da se u objektu JP Olimpijski bazen Otoka provode pojačane mjere dezinfekcije uz provođenje i poštivanje svih ostalih higijensko-epidemioloških mjera i naredbi kriznih štabova.

Istakao je da neće biti prepreka da se škola plivanja realizuje kao svih prethodnih godina, a  osnovcima je obećao ugodan boravak u bazenu i usvojene nove tehnike plivanja.

Za realizaciju škole plivanja u ovoj školskoj godini Ministarstvo će uplatiti 70.000 KM na račun ovog preduzeća, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta