Bosna i Hercegovina     | 21.10.2020. 10:08 |

Vrijedna donacija opreme za rad Udruženju CPD Goražde i članovima udruženja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.oktobra (FENA) - Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK-a (UCPD) sarađuje kao partnerska organizacija zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije CARE International u BiH – Sarajevo kroz projekt „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“.

Ovo udruženje već tri godine ima podršku od HO CARE i na taj način osigurava dodatnu potrebnu opremu za rad, mašine i određeni materijal za proizvodnju u radionici „Životna pomoć“ čiji je osnivač i vlasnik ovo udruženje, pelene za članove koji ih koriste, saopćeno je iz Udruženja UCPD.


- Zaposleni prolaze kroz razne seminare, treninge i radionice, a sve s ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta u cilju pružanja što boljih usluga, te promocije i veće vidljivosti i prepoznatljivosti rada udruženja, radionice, rada osoba s invaliditetom, projekta i donatora, a sve u organizaciji HO CARE International. saopćeno je.

U svojoj radionici, članovi udruženja proizvode zaštitne maske za lice, pokućne papuče, pamučne kecelje, cekere, posteljine, ukrasne i jastuke za putovanja...
Svi ovi proizvodi se mogu naručiti preko facebook stranica udruženja i radionice ili web stranice www.ucpd.org

-Osnovni materijal obezbjeđuju preko od društveno-odgovorne firme Prevent koja im poklanja svoje škart proizvode, te ova radionica na taj način vraća otpatke u proizvodni proces i učestvuje u cirkularnoj ekonomiji, a dodatne materijaleobezbjeđuju preko HO CARE Int. u BiH i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH - saopćeno je.

Udruženje aktivno djeluje već 24 godine zalažući se za prava osoba sa invaliditetom, te poboljšanja njihovog statusa u društvu, kao i na upošljavanju osoba s invaliditetom u svojoj radionici „Životna pomoć“ doo za radnu okupaciju osoba sa invaliditetom.

- Zahvalni smo HO CARE International u BiH koji su prepoznali naše udruženje kao pouzdanog partnera u koga vrijedi ulagati. Također se zahvaljujemo pojedincima i pravnim licima koji nam pomažu svako na svoj način. Želimo i dalje da obezbjeđujemo našim članovima sve vidove pomoći koliko je to u našoj mogućnosti, zalažemo za prava osoba s invaliditetom i da doprinosimo našem društvu kroz rad i zalaganje naših članova - izjavila je predsjednica udruženja Mirsada Ćulov.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!