Najave     | 21.10.2020. 08:05 |

Probijanje tunela Počitelj na poddionici Počitelj-Zvirovići

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Ceremonija probijanja tunela Počitelj dužine 1.163 metra, čime će završiti radovi na iskopu duž desne cijevi tunela, bit će upriličena danas s početkom u 12 sati.

Poddionica Počitelj-Zvirovići dio je dionice Počitelj-Bijača, duga je 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a. LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići, priopćeno je iz JP Autocesta FBiH.

Ugovor za izgradnju potpisan je 20. lipnja 2019. godine s kineskom kompanijom China State Construction Engineering Corporation Limited, radove na probijanju tunela Počitelj izvodi bh. firma Euro-Asfalt d.o.o. kao podizvođač, a vrijednost ugovora za radove LOT 1 iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

Prema ugovoru rok za završetak radova na poddionici Počitelj-Zvirovići LOT 1 je planiran za rujan 2021. godine.

Na svečanosti u povodu probijanja tunela obratit će se direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, projekt menadžer ispred izvođača radova Cai Lei, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, a izjave za medije predviđene su nakon svečanog dijela ceremonije, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo