Bosna i Hercegovina     | 20.10.2020. 17:36 |

Prezentiran idejni projekt izgradnje objekta OŠ 'Rosulje' u Vogošći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Idejni projekt izgradnje objekta OŠ „Rosulje“ predstavljen je danas, a riječ je o projektu koji je izradila firma "IPSA Institut“ d.o.o. i izradu finansiralo Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS u iznosu od oko 100.000 KM. 

Prezentaciji projekta prisustvovali su općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima, te predstavnici Zavoda za izgradnju KS. 

Smajić je istaknuo kako se nakon prevazilaženja niza problema prilikom izrade projekta, konačno došlo u fazu "da imamo idejni projekat koji je temelj za sve ostalo što dolazi u narednom periodu“. 

- Obezbijedili smo zemljište, uskladili sa Regulacionim planom, održali niz sastanaka sa svim akterima u projektu kako bi otklonili složene probleme na terenu, a danas ćemo pogledati o kakvom se projektu i objektu radi - istaknuo je načelnik Smajić. 

Nakon održane prezentacije on je uputio par zahtjeva, a koji se odnose na mogućnost izgradnje solarnih panela na krovu objekta, izgradnje produženog boravka, kuhinje i trpezarije, sve s ciljem poboljšanja uslova odvijanja nastavnog procesa. 

Projektanti su prezentirali idejni projekat objekta škole, koji je namijenjen za boravak oko 600 učenika u dvije smjene, a sadržavat će sve potrebne prostorije, učionice, vanjsko igralište, unutrašnju fiskulturnu salu i parking prostor. 

Prema Sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji projekta izrade investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta OŠ „Rosulje“, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS je investitori projekta, dok su Zavod za izgradnju KS i Općina Vogošća implementatori, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'