Stranačke aktivnosti     | 20.10.2020. 16:59 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

Historijska izjava jednog bosanskohercegovačkog lidera

Predsjednik Platforme za progres, profesor Mirsad Hadžikadić u svom obraćanju na otvaranju izborne kampanje Platforme za progres 18.10.2020 godine, na Visu kod Gračanice, prisutnima i medijima poslao najhrabriju političku poruku od devedesetih godina na ovamo, koja budi nadu u bolje sutra svih građana u Bosni i Hercegovini.

Pored ostalog rekao je: „Mi smo već pobjednici iako izbora još nije bilo... Ovo je životna zajednica u kojoj mi niko ne može reći koji je moj identitet, šta sam ja i ko sam ja i kako ću se ponašati. Ja ovdje biram šta ću da budem i dam svima pravo da budu šta hoće i zato kažem, ja jesam Bošnjak! Jesam! Ali sam isto tako, u ovoj sredini pod utjecajem i naučio od svih onih koji su živjeli ovdje i žive ovdje, pa mogu reći ja sam i Srbin i Hrvat i Jevrej i Rom i Bosanac na ovim prostorima, kao što svi u Bosni i Hercegovini trebaju da budu! I zato, zato ovo jeste revolucija. Revolucija u nama samima da bi promijenili ovu državu. Ne može biti revolucija, bez revolucije u nama samima. I zato ovo je revolucija poštenih, čistih, sposobnih, pametnih, onih koji mogu da dovedu državu do boljega! Sa vama mi ćemo to uraditi!...“

Poruka i govor predsjednika Hadžikadića su izazvali ogromno oduševljenje prisutnih simpatizera koji su došli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'