Stranačke aktivnosti     | 20.10.2020. 14:24 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

20. listopada 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dr. Čović – Nelson: Unaprjeđenje razvoja i stabilnosti BiH; Izborni zakon i euroatlantska perspektiva

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, NJ.E. Ericom Nelsonom. Sastanku su nazočile i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i zamjenica veleposnika SAD-a u BiH Ellen Germain.

Dužnosnici su razgovarali o Lokalnim izborima, političkim prilikama, euroatlantskim integracijama i ekonomskoj situaciji.

Govoreći o političkoj situaciji, dr. Čović nužnim je istaknuo realizaciju dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, rekavši da ostvareni konsenzus ne smije biti zanemaren. Istodobno je naglašena važnost Lokalnih izbora za izgradnju snažne demokracije i put ka EU.

Lokalni izbori moraju reflektirati neovisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda – izjavio je dr. Čović, ističući važnost legitimnosti političkih predstavnika na svim razinama vlasti. Naglasio je i stav hrvatskih dužnosnika o izdvajanju Mostara iz izbornog procesa.

Uvažavajući činjenicu da je novi zamah osobito važan za ostvarenje napretka ka članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO-u, hrvatski politički dužnosnici nastavljaju rad na intenziviranju euroatlantske perspektive.

Istaknuta je i pomoć koju su Sjedinjene Američke Države iskazale BiH u nadvladavanju posljedica COVID-19. Tom prilikom, dužnosnici su iskazali uvjerenje u daljnju suradnju na unaprjeđenju dugoročnog razvoja i stabilnosti Bosne i Hercegovine.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo