Bosna i Hercegovina     | 20.10.2020. 15:01 |

U Vogošći postavljeno 30 javnih bicikala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Građani Vogošće od danas mogu koristiti javna bicikla. Postavljeno je 30 bicikala nove generacije, koji imaju GPS praćenje i smart lokot za zaključavanje.

- Koristeći ponuđenu aplikaciju građani Vogošće će moći upotrebljavati javne bicikle na način da ih, uz minimalnu naknadu, preuzmu na jednom punktu i ostave na drugom - rekao je općinski načelnik Edin Smajić. 

Bicikli će biti raspoređeni na sedam lokacija i to: polazno autobusko stajalište u ulici Braće Kršo, plato ispred upravne zgrade JU KSC, Trg žrtava genocida u Srebrenici, plato ispred TC „Bingo“ u Novoj industrijskoj zoni, plato ispred TC „Penny“ u Staroj industrijskoj zoni, ulici 24. juna u naselju Rosulje I i ulici Vogošćanskih odreda u blizini Hotela „Park“.  

Registracija i najam bicikala vrši se putem mobilne aplikacije, a registrovani korisnik može vršiti najam Nexbike bicikla bilo gdje u svijetu. 

Vrijednost navedenog projekta je iznosila oko 58.000 KM, sredstva je obezbijedila Općina Vogošća, saopćeno je iz Općine Vogošća.  

Radi se o sistemu Next bike koji je do sada uspješno implementiran u Sarajevu, Zenici i Banja Luci.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu