Bosna i Hercegovina     | 20.10.2020. 14:32 |

Donacija Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, sanacija grijanja i toaleta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Sarajevska Općina Centar donirala je 6.000 KM Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, što će biti dovoljno da promijene ventile na radijatorima te nabave materijal za sanaciju toaleta.

Donacija je nastavak podrške lokalne vlasti ovoj školi, podsjeća načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ali i direktorica Meliha Povlakić-Hadžiefendić.

- S obzirom da dolaze hladniji dani i da počinje sezona grijanja, ova donacija nam je itekako značajna - poručila je Povlakić-Hadžiefendić.

Ajnadžić je najavio da će Općina Centar, iako nema direktnu nadležnost u oblasti obrazovanja, nastaviti pružati snažnu podršku obrazovnim ustanovama da bi se učenicima i nastavnom osoblju obezbijedili što bolji uslovi za rad.

Navode da je 12 osnovnih škola na njihovom području, a da pružaju finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo, saopćeno je iz Općine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo