Kultura     | 20.10.2020. 09:35 |

Dan svjetskih premijera i noć zatvaranja 14. Mostar Film Festivala

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. listopada (FENA) - Svečano zatvaranje 14. Mostar Film Festivala (MOFF) održat će se u utorak u 19 sati na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču, gdje će stručni žiri kojeg čine Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić dodijeliti tradicionalnu nagradu festivala "Stablo ljubavi" najboljim glavnim muškim i ženskim glumcima, kao i najboljem debitantu ovogodišnjeg festivala.

Predviđena su i kratka obraćanja ravnatelja Slavena Knezovića i organizacijskoga tima, a nakon uručenja nagrada na velikom ekranu bit će prikazani filmovi "Mare", "Pinocchio", ali i svjetska premijera filma "Australijanac" redatelja Faruka Sokolovića.

"Australijanac" je priča i emocija koju nose mnogi koji su tijekom rata otišli iz svog doma, grada, zemlje i osjećali sve veću čežnju za suncem svoga neba, priopćeno je iz MOFF-a.

Tijekom današnjeg dana Mostar film festival donosi i svjetsku premijeru dokumentarno-istraživačkog filma "Svedočanstva" redateljice Branke Bešević Gajić u amfiteatru mostarskog Sveučilišta od 12.30 sati.

Ovaj film bazira se na stvarnim relevantnim svjedočanstvima vjernika koji posjećuju kultnu svetinju manastir Tumane, a koji se nalazi u golubačkoj dolini na samoj dolini istoimenog potoka, 12 kilometara udaljen od Golupca. Posvećen je Svetom arkanđelu Gavrilu, a njegovo osnivanje vezuje se za Miloša Obilića.

Sve projekcije današnjeg dana i njihov raspored mogu se pronaći na službenoj stranici festivala www.moff.ba, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo