Kultura     | 19.10.2020. 19:21 |

Prijave za Festival sevdalinke i Festival harmonikaša do 30. oktobra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Festival „Sevdalinko u srcu te nosim“, će od  1. do 3. decembra  imati svoje dvanaesto izdanje.

Jedini je festival posvećen sevdalinci u svijetu te stoga ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora.

U okviru Festivala sevdalinke i Festivala harmonikaša, u toku su dva konkursa za prijave. Rok za oba konkursa se produžava do 30. oktobra, saopćio je organizator.

Prijave za autore i izvođače: https://festivalsevdalinke.com/prijave-za-festival-sevdalinke/

Prijava za takmičare/ke Festivala harmonikaša: https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

Ove godine kao i prethodnih bit će dodijeljene brojne nagrade koje uključuju i novu Guerrini harmoniku za pobjednika/icu takmičenja harmonikaša.

Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održat će se u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

Organizatori poručuju da ćemo ova teška vremena prebroditi zajedno, a do tada, iskoristite vrijeme i uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na dosadašnjim Festivalima na youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCmouTwYnX15WPCll95CZhCA

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'