Stranačke aktivnosti     | 19.10.2020. 17:47 |

Saopćenje za javnost Bošnjačkog pokreta

FENA Saopćenje

Putem ovlaštenog advokata Sejfudin Tokić je obaviješten od Tužilaštva da je nakon krivične prijave protiv A. Vučića iz Beograda formiran predmet broj: T20 0 KTA 0019489 20 i određen postupajući tužilac.

Povodom ovoga Sejfudin Tokić dao je izjavu za javnost:

"Očekujem da Tužilaštvo BiH pokrene hitnu istragu za krivično djelo postrekivanja na učinjenje krivičnih dijela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina u skladu sa članom 176. stav 4. KZ BiH.

Istovremeno očekujem da tokom istrage Tužilaštvo proširi istragu s obzirom na navode Šešelja o učešću Vučića kao srpskog dobrovoljca u jedinicama četničkog vojvode Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju tokom dugogodišnje blockade i opsade grada Sarajeva. Sam Vučić je gostujući u emisiji OBN "Telering" u oktobru 2006. godine u duelu Vučić-Tokić potvrdio svoje učešće i aktivnosti u ratovanju u okolini Sarajeva o čemu je poslije emisije detaljnije govorio u mom prisustvu i prisustvu voditelja emisije Mate Đakovića.".

Press služba Bošnjačkog pokreta
kontakt: 061/768-172

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo