Bosna i Hercegovina     | 19.10.2020. 13:31 |

Općina Novo Sarajevo - Finansijska podrška Roditeljskoj kući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat potpisali su u Sarajevu ugovor za podršku radu tom Udruženju. 

Sredstva u iznosu od 10.000 KM predviđena su za finansiranje dijela troškova korisnika Roditeljske kuće. Kako je predviđeno Ugovorom, finansijska sredstava će biti namijenjena za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i dezinfekciju objekta, kao i za nabavku prehrane i lične higijene korisnika Roditeljske kuće, te za plaćanje režijskih troškova. 

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat istakao je da je borba roditelja djece oboljele od raka teška i trajna, te je zahvalio načelniku Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj podršci svih proteklih godina. 

- Kada je lijepo i kada sve ide kako treba onda imate puno prijatelja, a kada vam je teško tek se tada prepoznaju pravi prijatelji - poručio je Kubat. 

Tim povodom, Koldžo podsjetio je da je Općina Novo Sarajevo, od početka izgradnje Roditeljske kuće pružala finansijsku podršku, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta i ugodnijeg okruženja za oboljelu djecu koja su smještena u ovom objektu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'